European Green Cities invites to a free lunch webinar on citizen-energy communities on Tuesday 26 April at 12-12-30. What potentials are there in supporting the realization of local energy communities – both in terms of dollars and cents as well as CO2 savings, but also socially sustainable local communities? How can municipalities and other local actors support the creation of energy communities? And how do we ensure that citizens get involved and participate? These are some of the questions European Green Cities will get around for the webinar.

Please, use Google translate for more information:

WEBINAR TIRSDAG DEN 26. APRIL KL. 12-12.30

Håndfaste krav om CO2-reduktion som følge af blandt andet DK2020 kræver en grøn omstilling af vores varme- og energiforsyning. Krav og mål, der vel og mærke kun er blevet mere presserende at indfri på grund af de stigende energipriser og nu også krigen i Ukraine. Arbejdet med den grønne omstilling stiller imidlertid nye krav til kommunerne. Vi har derfor brug for innovative løsninger – også når det gælder organisering og inddragelse af borgerne. Et af benspændene for nye energiprojekter er nemlig ofte borgere, der modsætter sig, at der bliver stillet vedvarende energianlæg op i deres lokalsamfund.

 

ENERGIFÆLLESSKABER – EN LØSNING?

En løsning, der kan bane vejen for investeringer i grøn varme- og energiforsyning samt sikre et bredere ejerskab tidligt i inddragelsesprocesserne er borger-energifællesskaber. Energifællesskaber samler kommune, borgere, energiforsyning og virksomheder om energiprojekter på tværs af virksomheder, interessegrupper og organisationer – og sikrer investeringer i vedvarende energianlæg lokalt. Det giver både markante besparelser på energiregningen og i CO2-regnskabet. Derudover kan de realiserede energiprojekter bidrage med at finansiere en yderligere transformation af lokalsamfund til bæredygtige bydele.

 

TILMELDING

Tilmeld dig ved at sende en e-mail med navn og organisation til lhr@greencities.eu.